De sloop van het gebouw is inmiddels begonnen. De gang van de bewoners naar de Raad van State heeft geen opschortende werking. Om de werkzaamheden stil te leggen zouden ze in een aparte procedure een 'voorlopige voorziening' moeten aanvragen. Dat is vooralsnog niet gebeurd. (Foto: Chris de Waard).

Omwonenden Langebrug naar Raad van State

Bewoners van de Ketelboetersteeg en de Zonneveldstraat stappen naar de Raad van State in een hernieuwde poging om de bouw van honderden studentenkamers aan de Langebrug tegen te houden. De omwonenden verloren begin december een rechtzaak waarin ze de plannen van DUWO/SLS aanvochten en gaan nu dus in hoger beroep.

Niet alleen vinden ze het bouwplan te massaal voor de buurt, ook vrezen ze overlast als er in het drukke stukje binnenstad 217 studentenkamers bijkomen op de plek van het gebouw van de voormalige sociale dienst.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×