De expositie 'Petra. Wonder in de woestijn' is nog tot 23 maart in het RMO te zien. (Foto: PR)

Nu al recordaantal bezoekers voor Petra

De expositie ‘Petra. Wonder in de woestijn’ in het Rijksmuseum van Oudheden heeft sinds haar opening in oktober al meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Het is de grootste tentoonstelling over Petra die ooit in Nederland te zien was. Er worden 150 topstukken geëxposeerd uit de beroemde Jordaanse woestijnstad.

De expositie heeft zelfs zoveel succes dat het museum voortaan op donderdagavonden tot 21:00 uur openblijft. Tijdens die extra openingsuren worden er gratis lezingen over Petra en de expositie gegeven.

De tentoonstelling is nog tot 23 maart 2014 te zien. Tijdens de succesvolle expositie organiseert het museum een hoop extra activiteiten gericht op dames. Zo is er een Ladies Night op 7 februari met diverse gasten en workshops.

In het weekend van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari mogen alle Petra’s op vertoon van een geldig identiteitsbewijs gratis naar binnen. Het RMO heeft zelfs nóg een verrassing: iedere tiende Petra krijgt een Petra-fotoboek.

De tentoonstelling bestaat uit onder andere 3D-installaties en wandvullende foto’s van de ruïnes van de stad. Centraal staan de reliëfs en de beeldhouwwerken waarmee de stad versierd was.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×