Scooteraar aangehouden na nachtelijke achtervolging

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige Leidenaar opgepakt die met zijn scooter was ingereden op agenten die hem een stopteken gaven.  Nadat de jongeman op de Prinsessekade een stopteken kreeg, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie zette daarop de achtervolging in.

Via het Noordeinde ging het door verschillende straten en stegen richting de Herengracht. Tijdens de dolle achtervolging moesten voorbijgangers opzij springen om niet door de bromscooter geraakt te worden. Stoptekens werden genegeerd en de man reed enkele keren in op politieagenten. Uiteindelijk lukte het om de bestuurder te laten stoppen. Hij bleek onder invloed van alcohol en mogelijk ook van drugs. De verdachte wordt morgen voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De recherche is op zoek naar mensen die iets gezien hebben van de achtervolging, zelf opzij hebben moeten springen of die gezien hebben dat de verdachte inreed op de politie. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×