Bij de renovatie van honderden woningen in Tuinstadwijk maakt woningcorporatie De Sleutels al gebruik van kunststof kozijnen. (Archieffoto: Ivo van Spronsen).

Voortaan toch zonnepanelen op beschermde daken

De welstandsregels voor huiseigenaren en woningbouwcorporaties worden versoepeld in de historische binnenstad en de Zuidelijke Schil, bestaand uit Vreewijk, de Professoren- en Burgemeesterswijk en Tuinstad-Staalwijk. Deze wijken behoren sinds 2011 tot het rijksbeschermde stadsgezicht. Er gelden voor deze wijken strenge eisen voor aanpassingen aan gebouwen.

De regels worden nu op een aantal punten versoepeld. Zo is het in de bovengenoemde wijken voortaan toegestaan om kunststof kozijnen te plaatsen, want kunststof kozijnen zijn tegenwoordig nauwelijks nog te onderscheiden van houten kozijnen. Ook de regels voor zonnepanelen worden aangepast. Zonnepanelen mogen onder bepaalde voorwaarden toch worden geplaatst, omdat de gemeente het gebruik van duurzame energiebronnen wil stimuleren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×