Twee verdachten aangehouden wegens poging inbraak

De politie heeft afgelopen dinsdag twee jongens aangehouden die in een flatwoning aan de Nienke van Hichtumstraat probeerden in te breken. Het gaat om een 16-jarige Voorschotenaar en een 17-jarige Leidenaar.

Een bewoner van de flat had de politie gebeld, nadat hij zag dat de twee jongens zich voor voorbijgangers verstopten. De ene jongen was op de galerij van de flat geklommen, terwijl de ander op de uitkijk bleef staan. Even later zag de getuige dat de twee verdachten de deuren van de bergingen van de flat probeerden te openen.

De politie zocht de omgeving van de flat af. Toen agenten de kelder controleerden, hoorden zij voetstappen. Niet lang daarna werd de deur van een kelderbox geopend. De twee jongens die naar buiten kwamen, liepen recht in de armen van de agenten en werden aangehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×