Leiden heeft al een aantal bijenhotels, zoals hier bijvoorbeeld op een dak bij Leiden Centraal. (Foto: Bijenhotels.nl).

GroenLinks en Partij voor de dieren: Bijstand voor bijenstand

Mensen in de bijstand kunnen via de sociale werkvoorziening bij DZB prima worden opgeleid tot (hulp)imker om zo de bijenstand te versterken. Dat stellen de Partij voor de Dieren en GroenLinks in een serie vragen aan het stadsbestuur. De twee partijen deden dat idee op in Nijmegen waar voormalige daklozen zich bezighouden met het bouwen en verzorgen van bijenkasten, het splitsen van bijenkolonies, en het vullen van honingpotten.

Audiofragment: Dick de Vos van de PvdD in gesprek met Jaap van Sandijk over het idee om imkers op te leiden via DZB.

De zorg voor de bijen zou de mensen verantwoordelijkheidsgevoel geven, ook is het goed voor hun eigenwaarde, denken de twee partijen die het college daarom oproepen om met DZB te gaan praten over het opzetten van een imker-opleiding. Ook willen de partijen graag dat er bijenkasten op het stadhuis en andere gemeentelijke panden komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×