Tomas Kok van Leefbaar Leiden wil dat zijn partij desnoods naar de rechter stapt om de vergunning voor de moskee aan te vechten. (Foto: PR).

Leefbaar Leiden: Omwonenden in de tang van nieuwe moskee

Het nieuwe islamitisch centrum in Leiden Zuid-west staat er nog nieteens of het heeft omwonenden al in een ijzeren greep. Bewoners van de Ter Haarkade en omgeving willen massaal verhuizen als de moskee er echt komt, maar kunnen dat niet: hun huis in door de plannen onverkoopbaar. Dat stelt Leefbaar Leiden in een serie vragen aan burgemeester en wethouders.

“De sociale samenhang in de wijk is verdwenen door slepende procedures en smerige leugens van de gemeente. Veel bewoners willen verhuizen als dit centrum er toch komt, maar zij raken hun huis niet meer kwijt. Ik roep het college op om de verantwoordelijkheid voor hun keuzes te nemen en om, mocht dit verschrikkelijke centrum er toch komen, de huizen van de bewoners te kopen, aldus duoraadslid Tomas Kok van Leefbaar Leiden.

De partij wil de komst van de moskee koste wat kost tegenhouden. “Desnoods in een rechtszaak. Ik zal er alles aan doen wat ik kan,” aldus Kok die ook exact van het college wil weten hoe de moskee wordt gefinancierd, hoeveel de gemeente heeft gevangen voor de bouwgrond en of het klopt dat er plannen zijn voor een islamitische school tegenover de moskee.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×