Links directeur René de Jong van de Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Nasst hem zijn collega Peter Mathot van de Rabobank Katwijk. (Foto: PR).

Rabobanken Leidse regio en Katwijk fuseren

De Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest gaat fuseren met de Rabobank Katwijk. Dat moet per 1 augustus dit jaar leiden tot een bank met de naam Rabobank Leiden – Katwijk.

“Om ook op de lange termijn professionele bancaire dienstverlening aan te kunnen bieden, te voldoen aan wettelijke eisen en invulling te geven aan de lokale co√∂peratieve ambitie zijn de twee lokale Rabobanken het gesprek met elkaar aangegaan. Het resultaat hiervan is de formele intentie om met elkaar te gaan fuseren,” zo stellen de twee banken in een gezamenlijke verklaring.

Volgens de twee banken biedt de nieuwe bank niet alleen voordelen voor de klanten, maar ook voor de leden en de medewerkers. “De nieuwe bank moet marktmeester zijn in het gezamenlijke werkgebied, in staat zijn om onze klanten zelfstandig te bedienen en adequaat functioneren in termen van risicobeheersing en efficiency,” zo staat in de intentieverklaring die afgelopen vrijdag is getekend.

Uiteindelijk besluiten de ledenraden van beide lokale banken of de voorgenomen fusie doorgaat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×