Zes jaar geëist wegens poging tot moord op Leidse studente

De officier van justitie heeft gisteren zes jaar gevangenisstraf geëist tegen een 20-jarige Leidenaar. Hij stak op 9 juni 2013 een huisgenote met een mes in haar nek. Het meisje – een studente van Quintus – lag die nacht te slapen, toen de huisgenoot haar aanviel met een mes. De dader heeft verklaard dat hij alleen zichzelf iets aan wilde doen.

De dader woonde in hetzelfde studentenhuis aan de Oude Singel als het slachtoffer, maar zij hadden geen relatie met elkaar. Wel was de jongen volgens eerdere berichten al langere tijd verliefd op het meisje. De dag voor de steekpartij zag hij de studente met een ander zoenen. De officier van justitie vindt het aannemelijk dat de verdachte om die reden het leven de volgende dag niet meer zag zitten en daarin het slachtoffer wilde meenemen. De verdachte zegt zelf dat hij zich niet veel meer van het incident kan herinneren, maar dat gelooft de officier van justitie niet.

Volgens de officier van justitie heeft de dader met voorbedachte rade gehandeld. Hij heeft immers eerst het mes gepakt op zijn kamer, is daarna de kamer van het slachtoffer binnengegaan, waar hij op haar bed is geklommen en haar aanviel.

Een poging tot moord is één van de zwaarste misdrijven die een mens kan begaan. De officier van justitie vindt een gevangenisstraf van zes jaar daarom passend. Over twee weken volgt de uitspraak.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×