Schoonzoon Jack Stikvoort is een petitie begonnen om het scheiden van hoogbejaarde echtparen bij opname in eeb verzorgingshuis tegen te gaan. 

Stop het scheiden van bejaarde echtparen

“Help! Mijn schoonouders, meer dan 60 jaar getrouwd, moeten noodgedwongen van elkaar afscheid nemen, door bezuinigingen in de zorg mag mijn schoonmoeder niet mee met mijn schoonvader naar het verzorgingshuis waar hij wordt opgenomen”, zo luidt de noodkreet van Jack Stikvoort op zijn facebookpagina Gedwongen uitelkaar na 60 jaar. De post kreeg veel aandacht, met inmiddels bijna 100.000 likes en net zoveel reacties lijkt het erop dat de Leidenaar een herkenbaar probleem heeft aangekaart. 

Ook politici lieten zich over de situatie uit. PvdA-leider Diederik Samsom op Twitter: “Ik wil graag helpen. Recht op verblijf bij je partner is in de wet vastgelegd. Er zijn nogal wat verpleeghuizen waar een echtpaar wel samen kan blijven.” Er is een tweepersoonskamer voor het bejaarde stel in het verzorgingshuis geregeld, maar het kan wel een paar maanden duren voordat ze daar samen heen kunnen. Stikvoort: “Dat is afhankelijk van of één van de bewoners van zo’n tweepersoons aanleunwoning komt te overlijden. Het is eigenlijk bizar om daarop te moeten wachten.” 

Audiofragment: Leidenaar Jack Stikvoort vertelt over zijn schoonouders van 77 en 82 jaar die gedwongen gescheiden worden

De Leidenaar is online een petitie begonnen om te voorkomen dat hoogbejaarde stellen gedwongen worden gescheiden. Deze is momenteel iets meer dan 4.000 keer ondertekend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×