Jos Gerrese van het Leiderdorps museum is te gast. Foto: Diana van den Driessche (via twitter)

Cultuur071 over inspiratie, biest en pottenbakkers

Na zijn korte wintertrip is Gideon Roggeveen weer terug en dat zullen we weten ook, want de aftrap van de uitzending is weer flitsend. Studiogast vandaag is de bekende Leidse kunstenaar Hans de Bruijn, die ook internationaal aan de weg timmert. Presentator Han Ruijgrok vraagt de in Leiden geboren en getogen kunstenaar het hemd van het lijf. Over voetballen in een volkswijk in Leiden tot tekenen en schilderen op het hoogste niveau in de Rijksacademie in Amsterdam en nationale en internationale tentoonstellingen. Hans heeft zijn atelier aan de Haagweg 4 en zijn werk is onder meer te zien in de Lakenhal, want dat museum heeft een aantal van zijn werken aangekocht. Op dit moment schildert Hans industriële gebouwen en er komt eind van het jaar een boek over dit werk uit.

Audiofragment: Luister hier de complete uitzending terug

Over de wiskunde achter de ontwerpen van graficus M.C. Escher is zondag 9 februari om 14.00 een lezing van prof. dr. H.W. Lenstra in het stadhuis, georganiseerd door het Leidse Wevershuis, vertelt Diana van den Driessche. Aanmelden viawww.wevershuis.nl. Ze zoekt gezelschap voor de dansvoorstelling van LeineRoebana in theater Ins Blau op 7 februari (aanmelden via @dianadries). Dan mist ze wel de première van Biest die vanaf 7 februari in Imperium staat. Om daarover te praten is regisseuse en zangdocent Tilde van Haaster in de studio en zij nam actrices Mieke de Jonge en Lidewij Gerits mee om iets uit de voorstelling te laten horen. Kaarten zijn te bestellen op www.imperiumtheater.nl

Dat er in Leiderdorp ook een museum is waar veel gebeurt, vertelt voorzitter van de stichting het Leiderdorps museum Jos Gerrese. In de eerste plaats is er de vaste tentoonstelling: ‘Weet waar je woont’ over de geschiedenis van Leiderdorp. Daarnaast zijn er jaarlijks twee tijdelijke tentoonstellingen, onder meer van privécollecties van Leidenaren en zijn er regelmatig lezingen. Voor meer informatie: www.leiderdorpsmuseum.nl.

Peter Visser (@muziekgezien en www.muziekgezien.blogspot.nl) kondigt voor komende week een groot aantal optredens aan, zoals van The Dizzy Fingers op donderdag in café Schommelen en John Buijsman plus Artvark op 7 februari in de Stadsgehoorzaal. De muziekkeuze van studiogast Hans de Bruijn komt ook uitgebreid aan de orde tijdens de uitzending. Aan het eind van de uitzending leest hij het gedicht ‘Dagsluiting’ voor, uit de bundel ‘Nader tot u’ van Gerard Reve.  Luister volgende week weer naar Cultuur071 op Sleutelstad 93.7 FM of 102.4 via de kabel. Dan is hoofd collectiebeheer van de Hortus, Gerda van Uffelen onze studiogast. Volg Cultuur071 ook op facebook en mis niets!

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×