Het winnende schaatsteam uit Leiden. (Foto: PR).

Schaatsende Leidenaren winnen bij IJSTIJD!-Winterspelen

De schaatsers van de IJssport Vereniging Leiden (IJVL) en Indoor Hardrij Club Leiden (IHCL) hebben afgelopen zondag bij de IJSTIJD!-Winterspelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam verschillende gewonnen. De Leidenaren hebben gewonnen op de onderdelen 500 meter, ploegenachtervolging en estafette. Zij hebben zich hiermee gekwalificeerd voor de finale van de worldcup in Thialf.

Deelname aan de winterspelen hebben zij te danken aan Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) die de tijdelijke ijsbaan op de Nieuwe Rijn dit jaar voor het eerst selecteerde als één van de IJSTIJD!-banen. Er deden in totaal 20 steden mee aan de winterspelen. De schaatsploegen vertegenwoordigen ieder één van de tijdelijke ijsbanen in Nederland. Iedere ploeg bestaat uit 20 kinderen tussen de tien en veertien jaar oud.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×