Foto: Diana van den Driessche (via twitter)

Cultuur071 van Kern Koppen tot groene vingers

Vandaag leek het bij Sleutelstad of we een Leidse variant van Vroege Vogels maakten. Gerda van Uffelen is hoofd collectiebeheer bij de Hortus Botanicus: zij gaat over de planten in de tuin. De liefde voor de biologie zat er bij haar al vroeg in: haar opa was een fervent tuinierder en op school had Gerda een enthousiaste docent biologie. 

De stap om Biologie in Leiden te gaan studeren was dan ook snel gezet. Door haar contacten bij de Hortus en haar promotieonderzoek naar varensporen in en voor de Hortus was ook die stap vanzelfsprekend. Daarnaast is haar man ook nog eens varenspecialist bij Naturalis. Via het Hortusfestival dat jaarlijks in de zomer georganiseerd wordt, komen we aan bij de huiskamershows bij Meet&Greet aan de Raamstraat, dat weer in Groenoord ligt. De eerste show is op 13 februari met de singer-songwriter Dotan. Meer informatie over volgende shows (14/3 en 25/4) vind je ook op //muziekgezien.blogspot.nl, want daarop zet Peter Visser, onze muziekcorrespondent, dagelijks vers nieuws over muziek in de stad. En natuurlijk op www.sleutelstad.nl, want we houden de shows in de gaten.

Onder meer over de fontein van Constant Nieuwenhuijs (lid van de Cobra-groep) en het Kooiplein vertelde GroenLinks raadslid Walter van Peijpe. Tussen Walter en Gerda van Uffelen ontstond een geanimeerd gesprek over het Singelpark dat steeds meer vorm krijgt. En ook de cultuur komt in het gesprek met Walter uitgebreid aan bod. Van Peter Visser moeten we vanavond allemaal naar het Open Podium in Leiden Noord en naar het White Crow Music festival dat op 14, 15 en 16 februari in het Rijksmuseum van Oudheden plaatsvindt. Meer op twitter (@muziekgezien) en op zijn weblog!

Audiofragment: Luister hier de uitzending terug.

Nadat Wiwi Cao van restaurant Hongkong ons alles heeft verteld over het Chinese Nieuwjaar, legt ze de luisteraar het een en ander uit over het jaar van het Paard. Gerda van Uffelen weet dan welke plant ze nog wil aanschaffen voor de Hortus: een Chinese klimroos. Met een natuurgedicht van Jules Deelder (Alles blijft voorbijgaan. Gedicht voor land en tuinbouw) sluit studiogast Gerda van Uffelen deze groene uitzending af. Stem volgende week weer af op Cultuur071 op Sleutelstad op 93.7 FM of 102.4 via de kabel. Dan hebben we beeldend kunstenaar Gijs Donker in de studio van 10 – 12 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×