Studentenvereniging Augustinus sluit deuren voor 18-minners

Minderjarigen zijn binnenkort niet meer welkom bij studentenvereniging Augustinus. Dat is een gevolg van de nieuwe alcoholwet. Voorzitter Rex van der Plas legt in universitair weekblad De Mare uit dat de vereniging zo wil voorkomen dat de studentenvereniging beboet wordt als barpersoneel onverhoopt alcohol schenkt aan personen onder de 18 jaar.

De vereniging heeft momenteel vijf leden onder de 18 en zij zijn de laatsten. Er worden geen nieuwe minderjarige leden meer toegelaten. De vereniging had al een ledenstop ingevoerd in 2012. Door de nieuwe maatregel zullen er nog meer aspirant-leden teleurgesteld moeten worden.

Augustinus is de enige van de grote Leidse studentenverenigingen die deze maatregel neemt. De andere studentenverenigingen vervolgen hun huidige koers, maar zullen in het volgende collegejaar misschien toch hun beleid moeten gaan aanpassen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×