Gisteren 100 jaar geleden werd Die Leythe opgericht als 'burger-roeievereniging'. (Foto: PR).

100 Jaar 'burger-roeivereniging' Die Leythe

Roeien is een populaire sport in Leiden. Zowel onder studenten als onder ‘gewone’ burgers. Op 13 februari 1914 werd door een groepje Leidse burgers de ‘burger-roeivereniging’ Die Leythe opgericht. Nu, 100 jaar later, is de vereniging nog steeds springlevend en telt zo’n 600 leden. Die roeien er deels voor hun plezier, de recreatieroeiers, maar er wordt ook topsport bedreven aan de Vliet.

De komende maanden viert Die Leythe het eeuwfeest uitbundig. In mei is er een groot eeuwfeest voor alle leden, in juni kan heel Leiden meeegenieten als de roeiers de stad intrekken met een ‘alle botentocht’ door de Leidse wateren en op 13 september is er een roeidag met re├╝nie voor leden, oud-leden en introducees.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×