Met het ontwerp Puntgaaf wonnen projectarchitect Alex Letteboer en landschapsarchitect Edwin Santhagens uit Den Haag in 2011 de ideeënprijsvraag van het Rijnlands Architectuur Platform en Stadslab voor de inrichting van de Lammermarkt. In Puntgaaf wordt het gebied rondom de molen in ere hersteld. Daarvoor in de plaats komt een verkeersvrij plein gevat in een groene dijk.

Miljoenentekort voor groene inrichting Lammermarkt

De Lammermarktgarage is gisteren aanbesteed, maar de tientallen miljoenen die daarmee zijn gemoeid verdwijnen op een na allemaal onder de grond. Voor de bovengrondse inrichting is 1,1 miljoen gereserveerd. Bovengronds komt een kale vlakte. De gemeente komt 3,9 miljoen tekort voor het ‘groene dak’ van de garage en is van plan om de boel na de oplevering van de garage gewoon weer te bestraten. Dat heeft het college vandaag bekend gemaakt. Het college legt de raad, anders dan eerder was beloofd, geen kaderbesluit voor de groene inrichting voor. Daarvoor vindt het college het tekort te groot.

Het besluit is opvallend want het gebied rond Moleunmuseum de Valk moet zo’n beetje het pronkstuk van het Singelpark worden. De molen op een terp in het groen, de auto’s onder de grond en langs het water een mooie kade. Afgelopen zomer boekte het college nog 2,2 miljoen euro over van de pot parkeren naar de pot Singelpark. “Om de gewenste ambitie van de inrichting van de openbare ruimte rondom Molen de Valk waar te maken,” zo heette het toen nog. Inmiddels zijn de totale kosten op 7,2 miljoen geraamd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×