Joop Zoetemelk rijdt mee in Classic

De aller grootste Nederlandse wielrenner aller tijden Joop Zoetemelk rijdt mee in De Joop Zoetemelk Classic. Deze voorjaarsklassieker voor toerfietsers door het Groene Hart zal 15 maart 2014 plaatsvinden. Er zijn nu al meer dan 2500 inschrijvingen. In verband met de veiligheid is er een limiet van 6000 deelnemers ingesteld.

De Joop Zoetemelk Classic wordt door de Leidse wielervereniging Swift georganiseerd als eerbetoon aan Zoetemelk. Joop geeft zelf het officiële startschot voor zijn Classic om 8.30 uur. Daarna gaat hij samen met familie en vrienden van start voor zijn tocht door het Groene Hart.

Er zijn vier verschillende routes voor de beginnende of geoefende fietsers: van 50,75, 100 en 150 km. Ook is er een ’Fiets-en-Geniet’ route van 25 km. Het venijn bij de Joop Zoetemelk Classic zit in de staart. Alle deelnemers moeten vlak voor de finish de Bult van Roomburg op, die voor deze gelegenheid is omgedoopt tot Col du Bourg à la Crème.Van elke deelnemer zal een actiefoto en videofilm worden gemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×