Pad (Foto: Eline van den Hout)

Miljoenen padden sterven in riolering

Leiden gaat de komende jaren het rioolnet aanpassen. De Partij voor de Dieren wil dat dit in het voordeel is van de amfibieën. Daarom wil de partij dat de gemeente een jaarlijkse “pad uit de put” actie organiseert samen met basischolen. 

In Nederland komen elk jaar miljoenen padden, kikkers, salamanders en andere kleine dieren om in riolen en straatkolken. Ze vallen erin, komen er niet meer uit en verhongeren. Dit gebeurt niet alleen tijdens de voortplantingstrek, maar het hele jaar door. Volgens Dick de Vos van de Partij voor de Dieren zijn het er in Leiden zo’n duizend die doodgaan. 

Er zijn al oplossingen bedacht, die in enkele steden worden uitgeprobeerd. De Partij voor de Dieren in Leiden heeft in een serie vragen aan het college aandacht gevraagd voor het verdrietige lot van veel amfibieën. Zo vraagt de partij bijvoorbeeld of het college bekend is met adviezen over oplossingen en of het college weet waar in Leiden de paddentrek plaatsvindt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×