Afbeelding: leidseruimte.com

Groene daken op Leidse scholen

Leiden gaat er een aantal groene daken bij krijgen, volgens wethouder Frank de Wit. Het college heeft besloten hiervoor geld beschikbaar te stellen. Op verschillende scholen zullen de daken groen worden, en ook op het theehuis in Leiden Noord dat in mei klaar zal zijn.

Audiofragment: Wethouder Frank de Wit vertelt over de plannen voor groene daken in Leiden

Met deze plannen wordt er invulling gegeven aan de duurzaamheids agenda, want groene daken zijn goed voor de biodiversiteit en de luchtkwaliteit. Ze verminderen ook de piekbelasting van het riool bij hevige neerslag en ze zorgen voor isolatie. Verder gaan ze langer mee en verminderen ze de geluidbelasting.

Particulieren zullen ook gestimuleerd worden om hun daken te laten begroeien. Dit zal worden gedaan met het Duurzaamheidsfonds. Komend jaar zullen de groene daken er komen.

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×