GroenLinks komt met een motie van afkeuring tegen fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden. (Foto: PR).

Motie van afkeuring tegen oproep tot geweld van Leefbaar Leiden

GroenLinks Leiden dient volgende week tijdens de extra raadsvergaderingover Benno L. een motie van afkeuring in tegen Daan Sloos van Leefbaar Leiden. “De manier waarop Leefbaar Leiden bezig is met het ophitsen van de menigte met teksten als ‘we trappen hem de stad uit’ en ‘als hij voor zaterdag 8 uur niet weg is zetten we hem zelf Leiden uit’ brengt mensen in gevaar. Inclusief de Leidse burgemeester Henri Lenferink,” zegt fractievoorzitter Pieter Kos. Kos: “We nemen daar krachtig afstand van. Als politieke partij eerbiedig je de rechtstaat. Dus je roept niet op tot geweld tegen mensen. Daan Sloos is een politieke parasiet die leeft op onvrede. Hij probeert alleen maar zichzelf groter te maken door anderen te kleineren.”

kok.png

Duoraadslid Tomas Kok van Leefbaar Leiden wil Benno L. de stad uittrappen.

Tomas Kok van Leefbaar Leiden is boos dat GroenLinks de motie indient in de gemeenteraad. Kok is duoraadslid en mag tijdens een raadsvergadering niet zelf het woord voeren: “Zo’n motie zonder inhoud indienen naar aanleiding van mijn uitspraken op een plek waar ik er niet op kan reageren is een zwaktebod”.

De GroenLinks-voorman vervolgt: “Sloos is de afgelopen jaren overgestapt van de SP naar leefbaar en naar de PVV. Het interesseert hem niks hoeveel mensen hij kwetst, kleineert of zelfs in gevaar brengt, als hij er zelf maar beter van wordt. In 16 jaar raadslidmaatschap heeft Daan Sloos niet 1 motie of amendement ingediend, het enige dat hij doet is roepen en kwetsen.”

In de extra raadsvergadering op 27 februari over de huisvesting van Benno L. zal GroenLinks het gedrag van Sloos en de zijnen veroordelen door een motie van afkeuring tegen Daan Sloos in te dienen. Volgens Kos is er in de Leidse raad nooit eerder zo’n motie ingediend.

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×