Motie van afkeuring tegen oproep tot geweld van Leefbaar Leiden

8

GroenLinks Leiden dient volgende week tijdens de extra raadsvergaderingover Benno L. een motie van afkeuring in tegen Daan Sloos van Leefbaar Leiden. “De manier waarop Leefbaar Leiden bezig is met het ophitsen van de menigte met teksten als ‘we trappen hem de stad uit’ en ‘als hij voor zaterdag 8 uur niet weg is zetten we hem zelf Leiden uit’ brengt mensen in gevaar. Inclusief de Leidse burgemeester Henri Lenferink,” zegt fractievoorzitter Pieter Kos. Kos: “We nemen daar krachtig afstand van. Als politieke partij eerbiedig je de rechtstaat. Dus je roept niet op tot geweld tegen mensen. Daan Sloos is een politieke parasiet die leeft op onvrede. Hij probeert alleen maar zichzelf groter te maken door anderen te kleineren.”

kok.png

Duoraadslid Tomas Kok van Leefbaar Leiden wil Benno L. de stad uittrappen.

Tomas Kok van Leefbaar Leiden is boos dat GroenLinks de motie indient in de gemeenteraad. Kok is duoraadslid en mag tijdens een raadsvergadering niet zelf het woord voeren: “Zo’n motie zonder inhoud indienen naar aanleiding van mijn uitspraken op een plek waar ik er niet op kan reageren is een zwaktebod”.

De GroenLinks-voorman vervolgt: “Sloos is de afgelopen jaren overgestapt van de SP naar leefbaar en naar de PVV. Het interesseert hem niks hoeveel mensen hij kwetst, kleineert of zelfs in gevaar brengt, als hij er zelf maar beter van wordt. In 16 jaar raadslidmaatschap heeft Daan Sloos niet 1 motie of amendement ingediend, het enige dat hij doet is roepen en kwetsen.”

In de extra raadsvergadering op 27 februari over de huisvesting van Benno L. zal GroenLinks het gedrag van Sloos en de zijnen veroordelen door een motie van afkeuring tegen Daan Sloos in te dienen. Volgens Kos is er in de Leidse raad nooit eerder zo’n motie ingediend.

Delen

8 reacties

 1. Heel begrijpelijk maar ook een beetje dom van GroenLinks. Figuren als Sloos en zijn Koksmaatje zwelgen in de publiciteit die ze krijgen. Hun altijd boze doelgroep zal nog luider gaan applaudisseren en brullen. Het is precies wat populisten willen.

 2. Heel begrijpelijk maar ook een beetje dom van GroenLinks. Figuren als Sloos en zijn Koksmaatje zwelgen in de publiciteit die ze krijgen. Hun altijd boze doelgroep zal nog luider gaan applaudisseren en nog verontwaardigder gaan brullen. Het is precies wat populisten willen.

 3. Interessant initiatief van GroenLinks.
  Politiek gewin halen uit ophitsen en aanzetten tot haat is slap.
  Draaikont en rasopportunist Daan Sloos loopt van de ene symboolonderbuik naar de ander. Van moskee tot pedohaat.
  Een flapdrol die het zelfs bestaat om de burgemeester te bashen en framen: Sloos: "Massagesalon Lenferink", "Ik verlang terug naar Goedkoop" (of bedoel je de oude Fuhrer Daan ?).

 4. Badr Maghrani op

  Tomas Kok weigerde een debat met mij op Sleutelstad, nadat hij bepaalde personen had gelinkt met terrorisme. …..Nu wel janken omdat ie zichzelf niet kan verdedigen?

  Aanschouw de ware aard van deze facist….

 5. De club die zo verheerlijkt wordt door windvaan Sloos en diens koksmaatje (PVV) herbergde zelf nogal wat (ex)delinquenten w.o. ook een ontuchtpleger: http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2641004.ece . Graag zouden wij van LL vernemen of hij zich daar ook zo stellig over uitspreekt en deze mensen ook ‘de stad uit wil trappen’.

  Kos -GL, niet mijn partij maar in ieder geval wel altijd bereid om op basis van argumenten het politieke debat aan te gaan- heeft groot gelijk om de handelwijze van enige (duo)raadsleden van LL in de gemeenteraad aan de orde te stellen, zeker vanuit de voorbeeldfunctie die een raadslid vervult richting de lokale bevolking.

 6. Het is goed dat de meeste betrokkenen dit een aardig ideetje van GroenLinks vinden.
  Op duomaatje Kok en Sloos na dan, die vooralsnog de voorkeur geven aan ophitzen en impliciet aanzetten tot geweld en haat.
  De inzet van de heer Lenferink valt nauwelijks te bekritiseren.
  Hij was een burgervader boven de partijen Daan, die het beste ervan maakte. Het lijkt me een ramp als jouw mensen in het bestuur komen. Een motie tegen Sloos lijkt me onhaalbaar, zulks kan alleen tegen B en W.
  Het beste is om Sloos en Co aan te klagen wegens aanzetten tot haat en geweld.

 7. Dick Bakhuizen van den Brink op

  Helaas wordt door Leefbaar Leiden Leiden onleefbaar !!!
  Nederland is een rechtstaat en dient als zodanig gerespecteerd te worden .Meningen mogen verdeeld zijn ,maar wet is wet en zelfs de heer Daan Sloos moet dat weten als geen ander ?
  Wanneer iemand zijn straf heeft uitgezeten heeft hij voldaan aan de wet hoe jammer de heer Sloos dat ook mag vinden. Ooit was er een man met een snor die ook goed kon ophitsen en iedereen weet wat er gebeurde ! Gun Leefbaar Leiden geen podium ! Een dwaas kan meer vragen dan een wijze kan beantwoorden . Het lijkt mij logisch in dit verband om idd de heer Sloos en consorten aan te klagen wegens aanzetten tot haat en geweld .De rechtstaat moet toch zijn beloop hebben,nietwaar heer Sloos ! See you in Court .

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline