Een muzikale uitzending van Cultuur071

Muziek is vandaag het centrale thema in de uitzending van Cultuur071. Studiogast is Ruud Visser, directeur van Gebr. de Nobel, voorheen van LVC. Ruud werpt een blik op de toekomst van een poptempel met twee zalen, waar ook samenwerking gezocht en gevonden wordt, onder meer met de Veenfabriek. Een poptempel die de concurrentie met andere poppodia in de regio zal aangaan en nieuwe doelgroepen aanboort zonder de oude los te laten. Najaar 2014, dan zullen we het allemaal gaan zien en vooral: horen.

Diana van den Driessche waarschuwt dat PS|theater vandaag alleen te zien is tussen 14.00 en 15.00 in de kaasspeciaalzaak Van Boheemen aan de Lange Mare, maar dat de Atlas er zondag wel staat tussen 13.00 – 17.00.

Hans van der Maas komt in de studio vertellen over de muzikale programmering van het Verrassend Winkel Weekend (download het blokkenschema op www.leiden.nl). Meer muziek die hij geprogrammeerd heeft, is weer te horen tijdens de maandelijkse QuiteQuiet avonden op 26/2 en 26/3: in Scheltema.

Leiden heeft een keur aan bandjes en een daarvan is de succesvolle bluesformatie Sugar Boy and the Sinners. Zanger en bluesharpist Boy Vielvoye is in de studio. Hij won de Dutch Blues Award voor Beste Harpist. Op 15/3 is de Leidse lancering van hun debuutalbum ‘All you can eat’ in de Qbus.

Dat er vandaag een symposium over popmuziek is, in Scheltema, horen we van Peter Visser (@muziekgezien,www.muziekgezien.blogspot.nl). Daar kun je niet meer naar toe, maar wel is er vrije inloop vanaf 19.00 voor Eefje de Visser en de Haagse band Taymir. Ook een aanrader is het Stukafest, dat op 27 februari plaatsvindt.

Govert de Kok van bioscopenleiden.nl doet een dringend beroep op iedereen van 16 jaar en ouder om naar de film ’12 years a slave’ te komen kijken, in Trianon. Een confronterende film over een gitzwarte pagina van de wereldgeschiedenis, die je diep in je ziel raakt.

Ruud Visser sluit de uitzending af met twee gedichten van de omstreden dichter Gerrit Achterberg. Een daarvan is het gedicht op de muur van Rijnkade 8: ‘ode aan het water’. Wie er volgende week weer een mooi afsluitend gedicht meeneemt naar de uitzending van Cultuur071 is kunstenaar Peter Zuur. Luister ook dan weer en stem af op Sleutelstad 93.7 FM of 102.4 via de kabel.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×