Walter van Peijpe wil graag nog vier jaar door als raadslid. Vandaag start zijn campagne om voorkeurstemmen binnen te halen. (Foto: GroenLinks Leiden).

GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe start voorkeurscampagne

De afgelopen vier jaar hield hij zich in de Leidse gemeenteraad vooral bezig met de portefeuille ‘Ruimtelijke Ordening’ en daar zou hij graag nog vier jaar mee doorgaan. We hebben het over Walter van Peijpe.De kandidaatstellingscommissie van GroenLinks Leiden zag die rol ook wel voor hem weggelegd en plaatste hem op plek 4 voor de komende verkiezingen. Op de ledenvergadering van zijn partij besloten de leden anders: hij kwam op de vastgestelde lijst terecht op een 8e plaats. Volgens veel aanwezigen bij die avond doordat de jonkies van de partij massaal aanhang hadden opgetrommeld. Daardoor kwamen een aantal GroenLinkse jongeren hoog op de lijst.

Audiofragment: Walter van Peijpe start vandaag zijn campagne in het pop-up campagnecentrum van GroenLinks aan de Breestraat 122.

Van Peijpe legt zich dus niet neer bij die lagere, onverkiesbare plek. De komende maand gaat hij volop aan de bak om 500 voorkeurstemmen binnen te harken. Voor een zetel op basis van voorkeurstemmen moet een kandidaat er ongeveer 350 hebben, maar dat aantal is ook afhankelijk van de opkomst. Met 500 speelt Van Peijpe dus op safe.

Om 16.30 uur is de aftrap van zijn campagne. Dan doet hij zijn plannen voor de komende vier jaar uit de doeken. De bijeenkomst wordt omlijst met muziek en gedichten. Iedereen is welkom

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×