Wethouder Roos van Gelderen in actie in de Slaaghwijk tijden NLdoet. (Archieffoto: iDoe).

NLdoet zoekt vrijwilligers voor 62 klussen in Leiden

Op 21 en 22 maart organiseert het Oranje Fonds voor de tiende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. Maatschappelijke organisaties in Leiden meldden 62 klussen aan op een totaal van 8.608 klussen in heel Nederland. Dat zijn er nu al meer dan ooit, terwijl NLdoet pas over vier weken plaatsvindt. Vorig jaar waren er in Leiden zo’n 1500 vrijwilligers in de weer met zo’n 100 klussen.

Het Oranje Fonds roept iedereen op om zich op deze dagen in te zetten voor sociale organisaties. NLdoet is een unieke kans voor een leuke dag uit, waarop je tegelijkertijd ook iets goeds doet voor een ander. Een leuke klus uitzoeken kan op www.nldoet.nl.

Maatschappelijke organisaties zijn dit jaar in grote getale op zoek naar vrijwilligers tijdens NLdoet. De teller staat nu al zo’n 500 klussen hoger dan vorig jaar op dit tijdstip en in iedere gemeente is tijdens NLdoet iets te doen. Ook dat is een record.

Tijdens NLdoet verzetten vrijwilligers werk waar de organisaties normaal niet aan toekomen. Nu is het aan bedrijven, kantoren, scholen, ambtenaren, families en andere inwoners om op 21 en 22 maart de handen uit de mouwen te steken.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied en steunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NLdoet geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×