Het plein tussen ROC Lammenschans en de nieuwe studentencampus wordt het grootste plein van Leiden.

Leiden krijgt nieuw evenementenplein

Het Bètaplein tussen ROC Leiden Lammenschans en de nieuwe studentencampus Your(s) wordt het grootste plein van Leiden. Het 9.000 m2 tellende plein moet de verbindende schakel worden tussen het ROC en de nieuwe woonwijk die in de Lammenschansdriehoek verrijst. Over enkele jaren wonen daar zo’n 3.000 mensen. De raad stemt binnenkort in met de plannen waarvoor onder meer de tijdelijke fietsenstalling van het ROC moet worden verplaatst en het pand waar nu nog een autobedrijf is gevestigd wordt onteigend.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel en VVD-raadslid Juliette Gilissen over de gemeentelijke plannen met het Bètaplein.

De VVD komt in de gemeenteraad nog wel met een voorstel om het plein ook geschikt te maken voor sport en beweging. Bijvoorbeeld de aanleg van een skatebaan. Wethouder Van Woensel vindt dat op zich prima: “Zolang het de evenementenfunctie die het plein sowieso moet krijgen niet in de weg staat.”

De herinrichting van het Bètaplein gaan nog dit jaar van start. In fase wordt het oostelijke deel van het plein aangepakt. Fase 2, de inrichting van het westelijke deel van het plein, staat gepland voor 2016/2017. Daarvoor moet eerst het garagebedrijf zijn onteigend.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×