RMO concervator Greco wordt directeur museum Turijn

Christian Greco, de conservator van de Egyptische collectie van het Rijksmuseum Oudheden, is benoemd tot directeur van het Egyptisch Museum in Turijn. Het is voor hem een droom die uitkomt, aangezien hij zijn hele leven heeft gewijd aan Egyptische archeologie en historie. Ook ziet hij het als een grote uitdaging om op wetenschappelijk gebied veel voor het museum te kunnen betekenen. Greco: ‘Wetenschap houdt een museum levend’. 

Thuisland
Het is voor Greco een enorme stap in zijn carrière. In Leiden heeft hij het enorm naar zijn zin gehad, maar hij is ook blij dat hij directeur kan worden van een museum dat zich bovendien in zijn thuisland bevindt.


Audiofragment: RMO conservator Christian Greco in gesprek met Eline van den Hout over zijn benoeming tot directeur van het Egyptisch Museum in Turijn. 

Samenwerking
In de toekomst ziet Greco veel mogelijkheden voor samenwerking tussen Leiden en Turijn. ‘Ik denk dat Leiden en Turijn elkaar enorm kunnen versterken en samen een prachtige toekomst tegemoet kunnen gaan’.   

   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×