De buitenmuren van het islamitisch centrum komen volgens overbuurman Kager op de plek waar nu de hekken staan. Het minste dat hij hoopt te bereiken is dat de moskee een stuk naar achteren wordt gepland, zodat hij aan het zicht kan worden onttrokken door bomen en ander groen. (Foto: Chris de Waard).

Boze omwonenden demonstreren tegen moskee

Volgende week donderdag willen bewoners van de Ter Haarkade en de Haagwegflat gaan demonstreren tegen de bouw van de Al Hijramoskee. Dat zegt Mauk Kager die tegenover de geplande moskee woont. Kager treedt volgens eigen zeggen op als woordvoerder namens zo’n 100 huishoudens in de directe omgeving van de nieuw te bouwen moskee.

Audiofragment: Mauk Kager wil met andere omwonenden naar de rechter om te voorkomen dat de moskee in zijn voortuin wordt gebouwd.

Vorige week had Kager een gesprek met burgemeester Lenferink over de komt van het islamitisch centrum dat de bestaande moskee in de Rembrandtstraat moet gaan vervangen. Dat gesprek noemt hij ’teleurstellend’. “Volgens de burgemeester is alles al beslist en kan hij niet veel meer doen dan een gesprek regelen tussen ons en het moskeebestuur, maar ik heb geen behoefte aan relatiebemiddeling.”

Volgende week vrijdag buigt de gemeentelijke beroep- en bezwaarcommissie zich over de bezwaren die omwonenden hebben ingediend tegen het afgeven van de omgevingsvergunning. Kager verwacht er weinig van: “We voeren een achterhoedegevecht, ik denk niet dat de politiek zich iets aantrekt van onze bezwaren, maar na die procedure staat in ieder geval de gang naar de rechter open.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×