Lidewij van Valkenhoef van Naturalis denkt dat het Leidse museum een goede kans maakt op de museumprijs. Mede door alle extra aandacht rond de T.rex.

Naturalis genomineerd voor Museumprijs 2014

Naturalis is een van de vier musea die kans maakt op de Museumprijs 2014. Het museum dat deze publieksprijs in de wacht sleept, wint 100.000 euro. Naturalis gaat de strijd aan met Klok & Peel Museum Asten, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Natuurmuseum Brabant in Tilburg.

Audiofragment: Lidewij van Valkenhoef van Naturalis over de Museumprijs.

Een vakjury selecteerde de vier musea. De jury oordeelde dat Naturalis binnen de categorie ‘natuurhistorische musea’ een voorbeeldfunctie vormt. Men was vooral te spreken over het concept ‘LiveScience’. Daarmee kun je als bezoeker het werk van de onderzoekers ervaren. Ook worden alle onderdelen van het ecosysteem heel toegankelijk en goed uitgelegd voor verschillende doelgroepen. Verder vindt de jury de presentaties van Naturalis ‘uitstekend verzorgd, vernieuwend en actueel’.

Stemmen op Naturalis of een van de andere deelnemende musea kan via www.museumprijs.nl. De winnaar wordt op donderdag 3 april bekend gemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×