Jan Waaijer wordt voor een jaar waarnemend burgemeester van Oegstgeest. (Archieffoto: Chris de Waard).

Jan Waaijer waarnemend burgemeester Oegstgeest

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt Jan Waaijer per 1 april tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oegstgeest. Waaijer is 61 jaar en lid van het CDA. De huidige burgemeester van Oegstgeest, Els Timmers-van Klink, gaat op die datum met pensioen.

De gemeentelijke vertrouwenscommissie heeft aan de commissaris aangegeven dat zij willen onderzoeken op welke wijze de samenwerking met gemeenten in de regio verder kan worden geïntensiveerd. In dat licht heeft de vertrouwenscommissie de commissaris verzocht over te gaan tot de benoeming van een waarnemend burgemeester. Waaijer blijft waarschijnlijk één jaar.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in nauw overleg gegaan met de vertrouwenscommissie. Na een gesprek met Waaijer heeft de vertrouwenscommissie hem unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester. De vertrouwenscommissie ziet in hem een waarnemer die past bij wat Oegstgeest op dit moment nodig heeft.

De heer Waaijer heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Van 1985 tot 1994 vervulde hij het burgemeestersambt in Schipluiden en van 1994 tot 2004 in Ridderkerk. Van 2004 tot 2012 was hij burgemeester in de gemeente Zoetermeer. De heer Waaijer heeft van 2012 tot 2013 het waarnemerschap van Woerden vervuld.

Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×