Arriva waarschuwt voor langere reistijden tijdens atoomtop

Op maandag 24 en dinsdag 25 maart 2014 wordt de Nuclear Security Summit (NSS) in Den Haag georganiseerd. Het gebied tussen Schiphol en Den Haag ondervindt die dagen een enorme verkeershinder. Veel wegen worden al dan niet tijdelijk afgesloten als de circa 60 wereldleiders met hun delegaties zich door de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek verplaatsen.

Vervoersmaatschappij Arriva waarschuwt busreizigers dat de NSS grote gevolgen zal hebben voor de dienstregeling in de regio. De vervoerder rijdt tijdens de NSS met een aangepaste dienstregeling en reizigers dienen rekening te houden met langere reistijden.

In de hele regio, met name Duin- en Bollenstreek en regio Leiden, wordt grote verkeersdrukte verwacht. Onder andere omdat de A44 en N206 op verschillende tijdstippen worden afgesloten. Bij de ongelijkvloerse kruising van de A44 en N206 moeten busreizigers van zaterdag 22 tot en met woensdag 26 maart rekening houden met mogelijke verkeersstops van circa 20 minuten per keer vanwege passerende delegaties.

Aangepaste dienstregeling 24 en 25 maart
Door de afsluiting van de A44 op grote delen van de dag rijden lijn 250 en de Qliners 385 en 386 niet. De lijnen 169, 182 en 183 rijden tot het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Reizigers van en naar het centrum van Leiden kunnen gebruikmaken van lijn 1 en 2. Reizigers richting het station kunnen bij het ziekenhuis overstappen op Qliner 365 of gebruikmaken van de pendeldienst die elk half uur rijdt.

De lijnen 186 en 187 rijden niet tussen Leiden Centraal en Oegstgeest; in plaats daarvan rijdt er elk half uur een pendelbus via de route van lijn 186 en 187 tussen Leiden Centraal en het eindpunt in Oegstgeest. Reizigers van de Qliners 361, 365 en 370 richting Schiphol die een vlucht moeten halen, moeten rekening houden met een langere reistijd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×