De historische rouwstoet trok onder andere door de Breestraat. (Foto: Simon Duindam, LAFV).

Film historische herbegrafenis zondag bij begraafplaats Groenesteeg

Bij begraafplaats Groenesteeg worden aanstaande zondag worden om 14.00 uur een film en ongeveer 200 foto’s vertoond van de herbegrafenis van Diederik van Leyden Gael, oftewel ‘de redder van Leiden’. Die herbegrafenis werd op 2 november 2013 gehouden als afsluiting van het 200-jarig bestaan van de begraafplaats Groenesteeg. De historische stoet – met onder andere Jochem Myjer als huilebalk en burgemeester Lenferink als burgemeester – trok enorm veel bekijks in het centrum.

De film is gemaakt door de Leidse Video- en Smalfilmliga (LVSL), de foto’s door de Leidse Amateurfotografenvereniging (LAFV).

Leiden reddervanleyden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×