Wethouder De Wit (r) en Henny Hoogervorst, voorzitter van de Vereniging tot Behoud en Bescherming Kooipark metselen de eerste steen (Foto: Bureau JP)

Eerste steen herinrichting Kooipark gelegd

Vandaag metselden wethouder Frank de Wit en Henny Hoogervorst, voorzitster van Vereniging tot Behoud en Bescherming Kooipark, de symbolische eerste steen in een muur van het sportveld dat in het Kooipark wordt gerealiseerd. In de ‘eerste’ steen zit een USB-stick die als tijdcapsule alle historische documenten bezit over het Kooipark. Een symbool voor de wens dat de herinrichting van het Kooipark voor de eeuwigheid zal zijn. 

Dudok

Het Kooipark wordt grondig hersteld en gaat daarom volledig op de schop. Het park in Leiden Noord wordt in de geest van het originele ontwerp van architect Dudok opgeknapt. Dit ontwerp stamt uit 1912. Het Kooipark wordt weer een echt volkspark waar spelen, sporten, wandelen en de hond uitlaten centraal staan.

Vijver als wateropvang

De vijver in het park wordt het centrale middelpunt, er komen twee wandelpromenades met bloemen en planten, een nieuwe speeltuin, een nieuw speelveld  en een gedeelte waar honden vrij kunnen lopen. De grotere vijver en het verdiepte speelveld dragen bij aan het verminderen van de waterproblematiek in de wijk. Er komen chique bankjes en ook de Leidse lantaarn komt in het park.

Het park wordt op 1 mei 2014 opgeleverd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×