Twee Leidenaren opgepakt na mishandeling en belediging agenten

En 21-jarige Leidenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij een politieman herhaaldelijk had beledigd. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en sloeg een agent tegen het hoofd. Een andere, eveneens 21-jarige, Leidenaar werd aangehouden, omdat hij de agenten hinderde bij de aanhouding van zijn huisgenoot.

Nadat een agent rond 00.30 uur een 21-jarige dronken man in de Pieterskerk-Choorsteeg herhaaldelijk had gevraagd om op te houden met hard schreeuwen op straat en naar huis te gaan, begon de man de agent uit te schelden. Vervolgens ging hij een woning binnen en bleef de agent vanachter de voordeur uitschelden.

Toen een huisgenoot de deur open had gedaan, ging de agent samen met een collega naar binnen om de scheldende man aan te houden. Die verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en sloeg een agent tegen het hoofd. Uiteindelijk moesten de agenten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. Ook huisgenoten van de verdachte bemoeiden zich met de aanhouding. Eén van hen bleef na een aantal waarschuwingen aan de agenten trekken en werd daarom ook aangehouden. De agenten hebben aangifte gedaan van belediging en mishandeling.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×