Foto: Chris de Waard.

Eerste vuilcontainer donderdag de grond in

Donderdag wordt de eerste van in totaal zo’n 550 ondergrondse vuilcontainers geplaatst. Wethouder Frank de wit (D66, milieu) laat de eerste container in de bodem zakken. Dat gebeurt bij de Garenmarkt ter hoogte van appartementencomplex Het Kruitschip. De komende periode worden de ondergrondse containers geplaatst in de Academiewijk en aansluitend in de rest van het centrum.

Audiofragment: Wethouder Frank de Wit in gesprek met Chris de Waard over de ondergrondse wijkcontainers. 

In de historische binnenstad komen in totaal 175 ondergrondse containers op 125 verschillende locaties. Na de zomer komen de overige wijken aan de beurt. Daar worden de bovengrondse wijkcontainers vervangen door zo’n 360 ondergrondse.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×