Holland Wikihouse in de Meelfabriek

De laatste jaren is er een revolutie ontstaan: printen & bouwen. Met een 3D-printer kunnen ontwerpen geprint worden en vervolgens worden gebouwd. Dinsdag 25 maart kun je in de Meelfabriek het evenement Open Wikihouse #1 bijwonen, om de praktijk en theorie van print & bouwen te beleven.

Wikihouse, de vernieuwende manier van ‘open source’ ontwerp en bouwen kreeg, na de start van het project in Engeland, al snel navolg in Nederland met de oprichting van Holland WikiHouse. RAP Leiden omarmde dit Leidse initiatief en hun missie om het eerste Nederlandse Wikihouse prototype te ontwikkelen.

Rondom deze nieuwe bouwmethode organiseren Holland Wikihouse en RAP Leiden vier bijeenkomsten waarin, aan de hand van een aantal thema’s, de makers samen met sprekers en publiek de bredere ontwikkelingen willen bespreken rondom zelfbouw, open-source, cnc, innovatie in de bouw en ontwerp. Om tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Wikihouse.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×