Dronken wegpiraat aangehouden

Agenten hielden woensdag een 24-jarige man uit Leiden aan, omdat hij onder invloed van alcohol verschillende verkeersovertredingen beging en een stopteken van de politie negeerde. Agenten zagen rond 00.15 uur op de Surinamestraat een auto met beslagen ruiten rijden. Ze wilden de bestuurder daarop aanspreken, maar de auto ging er met hoge snelheid vandoor. De bestuurder reed door rood en botste daarbij bijna op een andere auto. De agenten gaven een stopteken en zetten hun zwaailichten aan. Daarop deed de man de lichten van zijn auto uit en reed met hoge snelheid verder. Uiteindelijk stopte de man op het Joop Vervoornpad waar hij alsnog kon worden aangehouden.

De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te hebben gezeten. Bij een ademanalyse op het politiebureau blies hij 175 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is, is dat ruim twee keer zoveel als wettelijk is toegestaan.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×