Leiden is 4e topsportstad van Nederland

Bij de jaarlijkse verkiezing van Topsportgemeente van Nederland 2013 is Leiden op een vierde plaats geëindigd. Het is de hoogste notering ooit voor Leiden. De sportprestaties leverden in 2011 en 2012 een zevende positie in de rangschikking op. 

De hoge eindnotering was mede te danken aan het landskampioenschap van basketbalploeg Z&Z Leiden. Ook de resultaten bij waterpolo (ZVL), tafeltennis (Scylla), zwemmen (De Zijl Zwemsport), rugby (DIOK), schaken (LSG) en American Football (Lightnin’ Leiden) droegen bij aan het goede resultaat.

Leiden moest op topsportgebied zijn meerdere erkennen in winnaar Edam-Volendam, Teylingen en Zwolle. Den Haag eindigde op een vijfde plaats.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×