ZZ Leiden subliem tegen Den Helder Kings

In een goed gevulde Vijf Meihal heeft ZZ Leiden voor het eerst dit seizoen een uitstekende wedstrijd afgeleverd. In werkelijk glorieus spel werd de nummer drie in de Dutch Basketballleague Den Helder Kings vernederd. Het werd 82-52.

Audiofragment: Rolf Marselis sprak na de wedstrijd met een aantal ZZ Leiden spelers.

ZZ Leiden speelde afgelopen zaterdag haar beste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Toon van Helfteren raakt steeds meer in vorm. Dat is in de aanloop naar de play-offs en de finale om de NBB beker een meer dan prettig vooruitzicht.

Onder de toeschouwers zaterdagavond bevond zich Mitchell Plaat. De legendarische guard van Parker Leiden was na ruim 30 jaar weer terug in de Vijf Meihal. De vermaarde speler (volgens velen de beste guard van Nederland) werd onder het toeziend oog van veel voormalig spelers en kapper Bosman geƫerd door voorzitter Marcel Verburg. Een terechte staande ovatie viel Plaat ten deel.

Zonder aanwinst DeJuan Wright, wiens hand net uit het gips is, liet de Leidse ploeg de gasten uit Den Helder alle hoek van de Vijf Meihal zien. ZZ Leiden speelde sterk en zeer geconcentreerd basketball. Leiden heerste onder de borden en had een rebound overwicht. De zoneverdediging van Den Helder werkte van geen kanten. De schoten vielen eens keer gelijk vanaf het begin (67% 3p in de eerste helft) en dan is ZZ Leiden niet te houden.

Positief was ook dat de ploeg geen moment verslapte. Dit keer geen beroerd derde of vierde kwart. Magistraal waren de pasjes van Whit Holcomb-Fay, waar Josh Duinker in de regel wel raad mee weet. Worthy de Jong raakt steeds meer in goede doen en ook Mohammed Kherrazi speelde vol vertrouwen. Mike Schatchner was goed op schot. ZZ Leiden speelde snel en attractief basketball.

ZZ Leiden won alle vier de kwarten van Den Helder en stond in het vierde kwart zelfs 39 punten voor (78-39). Het enige minpuntje was het lage percentage aan vrije worpen in de eerste helft, maar daar maalde na afloop niemand meer om.

Het publiek was laaiend enthousiast door het optreden van haar ploeg. Veel opgewekte gezichten na afloop van de wedstrijd. Natuurlijk besefte iedereen dat een wedstrijd niet het hele seizoen goed maakt. Maar het vertrouwen neemt bij de ploeg en de fans nemen toe. Toon van Helfteren was na afloop zeer tevreden over de prestatie van zijn ploeg: “Ik weet ook niet waar dit vandaan kwam. Wat helpt is dat onze schoten vielen. Dan wordt het wel makkelijker.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×