Waar stem jij? Deze jonge Leidenaar hoeft zich daar het hoofd nog niet over te breken. Maar leuk is zo'n bord natuurlijk wel. (Foto/video's: Chris de Waard).

CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan wint Zeepkist-wedstrijd

De politieke happening ‘Op de Zeepkist’ is zaterdagavond gewonnen door CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan. In een anderhalf uur durende bijeenkomst konden de lijsttrekkers van alles 13 partijen hun standpunten onder de aandacht brengen van het publiek.

In een bloedstollende finale versloeg het CDA GroenLinks met een vraag over auto’s.

Tussendoor zorgde het Leidse cabaretduo Tartuffe voor een hoop hilarische momenten. De middag werd afgesloten met een Leidse kennisquiz. In de finale namen de lijsttrekkers Pieter Kos van GroenLinks en Jan-Jaap de Haan het tegen elkaar op. Die laatste won uiteindelijk omdat hij het aantal personenauto’s dat alle Leidenaren bij elkaar bezitten het dichtst benaderde.

Lijsttrekker Mart Keuning van de ChristenUnie heeft mooie schoenen en best een lekker kontje, vonden de dames van Tartuffe.

‘Op de Zeepkist’ werd georganiseerd door de gemeente Leiden in samenwerking met het Leidsch Dagblad. Doel was onder andere de opkomst voor de verkiezingen van aanstaande woensdag te bevorderen.

Hieronder nog enkele acts die Tartuffe opvoerde tijdens ‘Op de Zeepkist’.

Kennisquiz met Roos van Gelderen (SP) en Jan-Jaap de Haan (CDA). Ze hadden nul vragen goed.

GroenLinks lijsttrekker Pieter Kos draagt zijn rode opvallende schoenen met een reden. De aandacht afleiden van de rest.

Geen Geert Wilders voor Tartuffe. Dan mag de hoofdoek niet meer op. Met crisislied ‘Me rendement’ (we hadden Leids motte beleggen).

Leiden heeft wat geen enkele andere stad heeft: de Amorphophallus (vrij vertaald: vormloze penis).

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Tartuffe


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×