Oegstgeest: nieuwkomer D66 de grootste

In Oegstgeest wordt D66 vanuit het niets de grootste in de gemeenteraad. De partij haalde 21,5 procent en heeft daarmee vier zetels. D66 maakte tot vorig jaar nog deel uit van de partij Progressief Oegstgeest, die daardoor flink verliest: de partij halveert van 6 naar 3 zetels. Een andere grote verliezer is Leefbaar Oegstgeest. Bij de vorige verkiezingen waren zij de winnaar met 6 zetels, maar daar blijven er ook maar 3 van over. De VVD is de tweede partij in Oegstgeest (19,9 procent): de partij verliest weliswaar één zetel, maar is met vier zetels nog steeds goed vertegenwoordigd. Het CDA stijgt één zetel: ze gaan van 2 naar 3. De nieuwe partij Lokaal Oegstgeest komt met twee zetels de raad in.

De opkomst was met 62,2% iets lager dan de vorige keer. Toen ging 63,4% naar de stembus.

Advertentie

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×