Vicepresident Boediono (Foto: Sikarin Thanachaiary).

Indonesische vicepresident bezoekt Leidse universiteit

De Indonesische vicepresident Boediono bezoekt a.s. woensdag de Leidse hortus, de Universiteitsbibliotheek en het Academiegebouw waar hij een lezing zal houden over de democratisering van Indonesië. De lezing die wordt ondermeer bijgewoond door studenten. Ook onthult de vicepresident een beeld van de eerste Indonesische (toen nog uit Nederlands-Indië) promovendus aan de Leidse Universiteit: Hoesein Djajadiningrat (1886-1960)  

De Leidse Universiteit heeft historische banden met Indonesië. De lange samenwerking met de hortus in Bogor (Buitenzorg) komt o.a. tot uitdrukking in een gezamenlijke viering van hun jubileum in 2015 (425 jaar Leiden) en 2017 (200 jaar Bogor). Ook heeft de Leidse Universiteitsbibliotheek ’s werelds grootste Indonesië-collectie.

Het bezoek vormt de kroon op de hechtere samenwerking tussen de Leidse Universiteit en de universiteiten van Jakarta en Yogyakarta.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×