De Leidse stemcaravan, een van de plekken, waar op 19 maart kon worden gestemd. (Foto: Emile van Aelst).

Wat bewoog de Leidse kiezer toen hij 19 maart stemde?

Die vraag staat centraal in een onderzoek van o.a. het Instituut Maatschappelijke Innovatie (IMI) en het Stadslab. Wat bracht de kiezer ertoe om massaal op D66 te stemmen of juist toch voor de VVD te kiezen? Het onderzoek hoopt inzicht te krijgen in welke thema’s spelen bij kiezers en welke doorslaggevend waren bij het uitbrengen van de stem. In een tijd waar minder overheid en meer zelfredzaamheid wordt verwacht, waren de initiatiefnemers benieuwd naar de motieven van kiezers.

Ook werd de kiezers gevraagd of zij zich willen inzetten voor allerlei maatschappelijke projecten in Leiden, zoals het Singelpark, Zorg in de Buurt en Buurtgroen. Vrijwilligers ondervroegen ruim 800 stemmers. De uitslag van het onderzoek verwacht Guido Enthoven, een van de initiatiefnemers, begin volgende week.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×