De twee Marokkaanse moskeeën in Leiden gaan gezamenlijk aangifte doen tegen PVV-leider Geert Wilders. (Foto: Wikipedia).

Marokkaanse moskeeën doen aangifte tegen Wilders

Naar aanleiding van de uitlatingen van Geert Wilders – tijdens de verkiezingsbijeenkomst van de PVV – waarbij hij afgelopen week zijn toehoorders liet scanderen minder Marokkanen te willen, hebben het Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden Noord en Moskee Al-Hijra in Zuid-West gezamenlijk besloten aangifte te gaan doen bij het OM. “De aangifte wordt ondersteund door ruim 800 handtekeningen van leden en bezoekers van allerlei nationaliteiten,” zo laten de twee moskeebesturen gezamenlijk weten.

Audiofragment: Abdelhamid Bouzzit van de moskee in Leiden Noord over de aangifte tegen Wilders.

“De Marokkaanse gemeenschap is er trots op deel van de stad Leiden uit te maken en doet haar uiterste best om hierin een grote rol te spelen. De kwetsende en verwerpelijke uitlatingen van Wilders zorgen ervoor dat de scherpe randjes van het debat worden opgezocht en wellicht door individuen als excuus voor kwetsende opmerkingen bij volwassenen en kinderen kunnen worden gebruikt,” zegt bestuurslid Hamid Bouzzit van het Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden Noord.

Volgens Bouzzit worstelen kinderen door de uitspraken met hun identiteit en vragen ouders zich hardop af wat deze uitspraken betekenen voor hun aanwezigheid in Leiden. De Moskee praat er met de leden over en hoopt dat ook Leidse scholen en sportverenigingen aandacht aan de kwestie gaan besteden in de klas. “Dat is hard nodig,” vertelt Bouzzit: “Dit weekeinde riepen kinderen van slechts 8 jaar oud ‘minder minder’ naar hun Marokkaanse mede-sporters”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×