Tomas Kok werd afgelopen woensdag gekozen als raadslid voor Leefbaar Leiden. Zijn uitlatingen deed hij in oktober vorig jaar. Toen was hij nog duoraadslid.

Zoon moskeebestuurder doet aangifte tegen Leefbaar-raadslid

Badr Maghrani, de zoon van de penningmeester van de Stichting Moslimgroep (die de marokkaanse Al Hijra moskee beheert), heeft bij de politie aangifte gedaan tegen Tomas Kok.

Audiofragment: Badr Maghrani over zijn aangifte tegen Tomas Kok.

Het raadslid van Leefbaar Leiden zei begin oktober in een radio-uitzending van Sleutelstad dat de Al Hijra moskee contacten onderhoudt met terroristen en extremisten. “Ik vind dat een erg belastende verklaring over de moskee waar mijn vader een vooraanstaande rol heeft,” zegt Maghrani in zijn aangifte.

Audiofragment: De gewraakte uitzending op Sleutelstad naar aanleiding waarvan Maghrani aangifte heeft gedaan.

Ook heeft Kok volgens Maghrani in een artikel op Dichtbij.nl ten onrechte beweerd dat hij wordt bedreigd door ‘de zoon van de penningmeester van de moskee’. “Ik heb Tomas Kok nooit bedreigd, zegt Maghrani. “Ik ben wel samen met Tomas uitgenodigd voor een radiodebat op Sleutelstad, maar Kok weigerde daar op in te gaan omdat ik hem zou bedreigen.”

Maghrani wil volgens eigen zeggen met zijn aangifte bereiken dat er een einde komt aan de leugens die Kok over hem op internet zet: “Ik heb Tomas Kok niet bedreigd en voel me dan ook in mijn eer en goede naam aangetast.” Maghrani stelt ook schade te hebben geleden door de uitlatingen van Kok. Die wil hij op het raadslid verhalen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×