(Afbeelding: PR).

Al 170.000 bezoekers voor woestijnwonder in Oudheden

De tentoonstelling ‘Petra. Wonder in de woestijn’ in het Rijksmuseum van Oudheden heeft in vijf maanden tijd ruim 170.000 bezoekers getrokken. Nooit eerder in de geschiedenis van het RMO trok een expositie zoveel bezoekers. Het vorige record stond op naam van de expositie ‘Farao’s van de zon’ (131.528 bezoekers in 2000-2001).

Niet alleen het museum profiteerde van de enorme belangstelling voor het cultuurwonder van Jordanië. Ook voor de stad Leiden was de tentoonstelling een succes; 93% van de bezoekers kwam van buiten Leiden. Zij gaven in de stad zo’n vier miljoen euro uit, zo blijkt uit het publieksonderzoek van het museum en het Blockbusterfonds. Van de tentoonstellingsbezoekers heeft 9% in Leiden en omgeving een overnachting geboekt. In totaal was daar circa 500.000 euro mee gemoeid.

‘Petra. Wonder in de woestijn’ was te zien sinds 9 oktober vorig jaar. Zondag was de laatste dag van de expositie. De tentoonstelling werd geopend in bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en een drietal prinsessen uit Jordanië. Te bewonderen waren meer dan 150 archeologische en architectonische topstukken, wandvullende foto’s van de schitterende ruïnes in Petra en een 3D-installatie die de ruïnes van de stad liet herrijzen. In een aparte zaal presenteerde beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot haar Petra-werk in de expositie ‘Petra Revisited’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×