College Leiden: "Uitspraken Wilders buitengewoon triest"

Buitengewoon triest. Die kwalificatie geeft burgemeester Henri Lenferink namens het Leidse college aan de uitspraken van fractievoorzitter Geert Wilders van de landelijke PVV: “De afgelopen dagen hebben we signalen gekregen dat die ook in Leiden, met name in de Marokkaanse gemeenschap, mensen angstig en boos gemaakt hebben.”

Audiofragment: CDA-wethouder Jan-Jaap de Haan spreekt namens het college zijn afschuw uit over de uitspraken van PVV-leider Wilders.

Lenferink: “Velen hebben hun afschuw inmiddels uitgesproken en ook het college van Leiden vindt het buitengewoon triest. De effecten die het heeft op een grote groep stadsgenoten zijn groot en dat is niet wat we in Leiden willen. Hier is iedereen gelijkwaardig, ongeacht iemands afkomst. Dat is door de eeuwen heen altijd zo geweest en dat moet zo blijven.”

Het Leidse college is vooralsnog niet van plan om – in navolging van een aantal andere gemeenten – ook aangifte te doen tegen de PVV-voorman.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×