De kledingbeurs bracht vorig jaar 5.040,00 euro op. (Foto: Villa Joep)

Kledingbeurs voor Villa Joep: Tweede kans voor kind en kleding

Voor de tiende keer wordt dit weekeinde de jaarlijkse kledingbeurs voor Villa Joep gehouden. De volledige opbrengst wordt geschonken aan Villa Joep. Deze stichting financiert en stimuleert onderzoek naar de genezing van het zeldzame neuroblastoom kinderkanker. 

‘Villa Joep’ werd in 2003 opgericht na het overlijden van de vierjarige Joep Steijn. De jongen uit Voorschoten leed aan neuroblastoom kinderkanker. De stichting wil de herinnering aan Joep levend houden en zamelt geld in voor onderzoek, zodat kinderen die de ziekte nu krijgen meer kans hebben op genezing. Per jaar krijgen zo’n 40 kinderen neuroblastoom kinderkanker, 32 daarvan overlijden. 

Het neuroblastoom is een tumor van het zenuwstelsel dat bijvoorbeeld zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk. Het is een vorm van kanker die in het zenuwstelsel ontstaat en zich al in de embryo ontwikkeld. Er ontstaat uiteindelijk zenuwvezel-grensstrengen die langs de wervelkolom lopen van de hals tot aan het staartbeen en nestelt zich bij voorkeur in de bijnieren.

Met de slogan ‘gun een kind en uw kleding een tweede kans’ organiseert een groep van 20 gedreven vrouwen elk jaar een benefiet kledingverkoop. Ook helpen er scholieren mee, die op die manier hun maatschappelijke stage vervullen. Op de beurs wordt zowel kinderkleding als heren- en dameskleding verkocht. 

De kledingbeurs vindt plaats in buurthuis Matilo in de Zaanstraat 126 in Leiden. De entree is vrij. Ieder heel en half uur verzorgt ‘Kindertheater Goof en Inge’ een optreden voor de kinderen. De toegang voor de optredens bedraagt € 2,00 en ook dit geld wordt aan Villa Joep geschonken. 

https://youtube.com/watch?v=PdIVaxaCjtU%23t%3D95

De stichting Villa Joep strijdt al tien jaar tegen kinderkanker. (Video: Villa Joep).

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×