Enkele tientallen enthousiaste Leidenaren schreven gisteravond hun ideeën en visies voor Leiden op een groot stuk papier. (Foto: Chris de Waard).

Leidse Stijl en Stadslab op zoek naar kansen voor de stad

Gisteravond vond in Kunstenaarscentrum Haagweg 4 de aftrap plaats van 71×071. Geïnspireerd door de ‘100 Urban Trends‘ van het Guggenheim Museum in New York gaan ook bevlogen Leidenaren met elkaar nadenken over de toekomst van de stad. Dat gebeurt in een tweetal brainstormsessies waarvan gisteren de eerste werd gehouden. In juli volgt een tweede bijeenkomst.

Audiofragment: Hoogleraar Jaap de Jong over de aftrap van de 71×071-sessies.

In 71×071 gaan de mensen van Leidse Stijl proberen om 71 nieuwe ideeën, visies en trends voor de stad en regio Leiden te ontwikkelen. In december moeten de ideëen uitgewerkt zijn en volgen er een expositie en de website 71×071.nl. Vanaf volgend jaar moeten de plannen in uitvoering komen.

Audiofragment: Gijsbert van Es van de Leidse Stijl kijkt tevreden terug op de eerste brainstormsessie.

Het project 71×071 is een co-productie van Stadslab Leiden, mediagroep Leidse Stijl, studenten van de masteropleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden en scholieren die deelnemen aan het project Stadstijgers van Stadslab. Om de losse visies, trends en kansen uit te werken tot haalbarte doelen worden er 71 professionals en 71 studenten aan elkaar gekoppeld.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×