In een uitverkochte (qua standhouders) Hangaar 2 op het voormalige vliegkamp Valkenburg wordt dit weekeinde de Leidato gehouden. (Foto: Emile van Aelst).

De Leidato beurs weer terug na 20 jaar

De Leidato is na 20 jaar weer terug. Het evenement is in een modern jasje gestoken en omgetoverd tot Lifestylebeurs. De huishoudbeurs die tot begin jaren 90 werd gehouden in de inmiddels gesloopte Groenoordhallen wordt komend weekeinde gehouden in Hangar 2 in Valkenburg.

De drie jonge ondernemers Elkie Marcelis (27), Elles van Goozen (29) en Monique Verhaar (30) blazen het evenement nieuw leven in. Dit doen zij door middel van zes thema’s. Zo wordt er aandacht besteedt aan de man, spelen eten en lifestyle een belangrijke rol en zijn er verschillende bruids- en lingerieshows te zien voor de dames. Ook zullen verschillende sportscholen demonstraties geven en zijn er muziekoptredens van de Rock Academy.

De allerkleinsten kunnen zich laten sminken. Binnen is er een knutselhoek aanwezig en buiten staat er een springkussen klaar waarop de kinderen zich kunnen uitleven. Leo de Leeuw loopt rond om de kinderen naar de kinderdisco te begeleiden.

Volgens Van Goozen lijkt de vernieuwde Leidato niet meer op het evenement dat het ooit was: “Het is absoluut geen huishoudbeurs meer. Naast eten, kleding en design ligt de nadruk dit keer ook op de dienstverlenende sector. Er zijn zelfs notarissen en begrafenisondernemers aanwezig.”

Op de vraag wat deze partijen doen op een evenement als dit zegt Van Goozen: “Het is op een mooie manier gedaan. Alle zaken die bij het leven horen en het leven prettig maken zijn aanwezig. Het is een dagje uit voor bezoekers die inspiratie willen op doen en zich willen laten verrassen door het diverse aanbod.”

De ticketprijzen en het volledige programma is te vinden op Leidato.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×