Nog een week of vier is Pieter van Woensel wethouder in Leiden. Naar verwachting wordt de nieuwe wethoudersploeg op 24 april geïnstalleerd. Wat hij daarna gaat doen, weet hij nog niet. "Het zal wel weer iets worden in de politiek, dat vind ik leuk." (Foto: Chris de Waard).

Van Woensel geen wethouderskandidaat meer voor VVD

Zoals Sleutelstad gisteren al meldde, keert VVD-wethouder Pieter van Woensel niet meer terug in een volgend college als de VVD daar deel van uitmaakt. Gisteravond bevestigde hij voor de Sleutelstad-microfoon dat hij inderdaad aan zijn laatste weken als wethouder bezig is. Afgelopen maandag heeft hij daarover zijn directe medewerkers al ingelicht.

Audiofragment: VVD-wethouder Van Woensel is begonnen aan zijn laatste weken als wethouder in Leiden.

Fractievoorzitter Laudy wil nog steeds niet bevestigen dat hij nu de wethouderskandidaat voor de Leidse VVD is, maar dat is slechts een formaliteit. De fractie moet dat komende maandag eerst nog bevestigen, voordat hij publiekelijk wil praten ‘over de poppetjes’ zoals hij dat noemt. Van Woensel zelf geeft wel gewoon toe dat Laudy zijn baantje wil.

dekker-woensel.jpg

Bij zijn installatie in Leiden werd Van Woensel uitbundig gefeliciteerd door Sander Dekker. Van Woensel en Dekker zaten samen in het Haagse college. (Archieffoto: Chris de Waard).

Van Woensel kwam eind 2007 naar Leiden nadat het college van PvdA, GroenLinks, SP en de ChristenUnie in oktober van dat jaar voortijdig werd opgebroken toen de SP hun twee wethouders terugtrok. Die partij wilde niet – tegen de zin van een ruime meerderheid van de bevolking – doorgaan met de plannen voor de RijnGouwelijn. Voor die tijd was hij wethouder in Den Haag. Daar stapte hij zelf op na problemen met Randstadrail: “Als je wilt dat de maatschappij vertrouwen houdt in de politiek, dan moet je opstappen als een project ontspoort,” zei hij destijds over de budgetoverschrijding van 12 miljoen euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×