Doordat de PRIS borden niet meer aangeven dat het Haagwegparkeerterrein VOL staat terwijl er plek zat is, heeft Leiden er ineens honderden parkeerplaatsen bij. (Foto: Chris Verplancke).

Honderden extra parkeerplaatsen nu wel vindbaar

Soms wordt je door het ’toeval’ een beetje geholpen. Bijvoorbeeld als de wind een stuk tape precies tegen het niet-kloppende aantal vrije parkeerplaatsen blaast dat PRIS aangeeft voor het Haagwegterrein. Parkeerbaas Chris Verplancke is er voorlopig blij mee, maar hoopt toch dat de gemeente na jaren zeuren eens met een echte oplossing komt: “De aanhoudende problemen met het Parkeerrouteinformatiesysteem (PRIS) kosten ons geld en veroorzaken onnodig zoekverkeer.”

“Het systeem klopt bij ons gewoon niet,” zegt Verplancke. “Volgens het PRIS beginnen we ’s morgens met 300 vrije plekken, terwijl er 700 zijn. Gemiddeld staan er dagelijks zo’n 450 auto’s, dus volgens de borden zijn we steeds na een paar uur VOL. Het schijnt te ingewikkeld voor de gemeente te zijn om daar gewoon VRIJ neer te zetten in plaats van een verkeerd getal.”

Dat er in de gemeentelijke Morspoortgarage volgens PRIS 600 vrije plaatsen zijn (terwijl de garage slechts plaats biedt aan 400 auto’s) wijdt Verplancke eveneens aan ’toeval’.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×